Wist je dat zelf pizzadeeg maken eigenlijk heel eenvoudig is? Daarnaast zijn zelfgemaakte pizza’s altijd zoveel lekkerder als kant-en-klare pizza’s. En zet je pizzadeeg eigenlijk in een mum van tijd in elkaar! Met slechts 6 ingrediënten kan iedereen zich wagen aan dit basisrecept voor homemade pizza bodems. Met onderstaande recept kun je 1 grote plaatpizza maken. Of verdeel het deeg in 2 -3 stukken en maak er kleinere ronde pizza’s van!
Extra:
Buon appetito!
Groetjes, Betty
* Je kunt pizzadeeg met zowel gewone tarwebloem (type “0′”)of met het fijner gemalen patentbloem (type “00”) maken. Maar persoonlijk vind ik een mix met fijne maismeel (semolina) het allerlekkerst voor homemade pizzadeeg. Vervang dan 400 gram bloem door een mix van bijvoorbeeld 350 gram bloem + 50 gram (fijne) maismeel. Dit geeft tevens een mooie gele kleur aan je pizzadeeg bodem!
Find it online: https://bettyskitchen.nl/zelf-pizzadeeg-maken/