Deze hartige variant van zanddeeg wordt gebruikt voor het maken van Quiche en hartige taart recepten. De hoofdbestanddelen zijn bloem, boter en een ei en dat maakt het een super makkelijk deeg waar iedereen zicht aan kan wagen. Hartig zanddeeg dat je niet gebruikt kun je tot max 3 dagen in de koelkast bewaren. Luchtdicht verpakt invriezen kan ook – tot max. 2 maanden.
Extra:
Je kunt dit zanddeeg zowel met de hand kneden, maar je kunt ook een foodprocessor gebruiken. Deze snijd en mengt alle ingrediënten snel ook perfect door elkaar.
Veel bakplezier! Groetjes, Betty
In principe bak je dit een quiche deeg in een lage (dichte) taartvorm met geribbelde rand van 22-26 cm. Deze heb ik zelf niet niet huis en maak het recept dus voor een springvorm van 24 cm doorsnede De opstaande rand hoeft dus ook maar slechts een paar cm hoog te worden.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/zanddeeg-voor-quiche-en-hartige-taart/