Print

Recept: zalm grillen op de barbecue

recept voor zalm grillen op de barbecue met mosterd en bruine suiker © bettyskitchen.nl

Deze gegrilde zalm van de bbq is boterzacht, een tikkeltje zoet en heeft een beetje pit van de mostered. Zelf zalm grillen op de barbecue is niet moeilijk.

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de barbecue op MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). Bij gebruik van een cederhouten plank dien je deze ruim van te voren te weken in water. De aluminium of RVS schaal kan straks rechtstreeks in de barbecue geplaatst worden.
  2. Maakt ondertussen de zalm schoon: verwijder eventuele graten met een pincet. (Ja soms zitten die ook nog in zalmfilet). Dep droog met keukenpapier en kruid alvast met zout & peper. Plaats vervolgens in de aluminium/RVS schaal of op de voorgeweekte cederhouten plank.
  3. Roer de Dijon Mosterd, mayonaise en cayennepeper door elkaar, in een klein kommetje. Smeer vervolgens de bovenkant van het zalmfilet in met het mengsel en strooi hier tot slot de bruine suiker overheen.
  4. Plaats in de barbecue, dek af met de deksel en laat de zalm grillen op de barbecue gedurende 20-25 minuten.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

Ik vind het heerlijk om deze gegrilde zalm van de barbecue te serveren met met een frisse salade of wat gegrilde groene groente van de barbecue.

Keywords: zalm, bbq, barbecue, grillen, mosterd, vis