Print

Recept: zalm grillen op de barbecue

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gegrilde zalm van de bbq is boterzacht, een tikkeltje zoet en heeft een beetje pit van de mostered. Zelf zalm grillen op de barbecue is niet moeilijk.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 6-8 personen 1x
  • Category: barbecue
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 700 gram zalmfilet, zonder vel,
  • 2 eetlepels Dijon mosterd,
  • 2 theelepels mayonaise,
  • ¼ theelepel cayennepeper,
  • 2 eetlepels bruine suiker (het liefst ongeraffineerde Muscovado),
  • peper & zout.

Extra:

  • Barbecue (bijvoorbeeld deze Weber bbq),
    • en… een grote aluminium of RVS ovenschaal, eventueel met een dubbelgevouwen strook aluminiumfolie in het midden,
    • OF…  een cederhouten plank om de vis op te bakken. Deze dient wel voorgeweekt te worden in water (zie gebruiksaanwijzingen).

Instructions

  1. Verwarm de barbecue op MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). Bij gebruik van een cederhouten plank dien je deze ruim van te voren te weken in water. De aluminium of RVS schaal kan straks rechtstreeks in de barbecue geplaatst worden.
  2. Maakt ondertussen de zalm schoon: verwijder eventuele graten met een pincet. (Ja soms zitten die ook nog in zalmfilet). Dep droog met keukenpapier en kruid alvast met zout & peper. Plaats vervolgens in de aluminium/RVS schaal of op de voorgeweekte cederhouten plank.
  3. Roer de Dijon Mosterd, mayonaise en cayennepeper door elkaar, in een klein kommetje. Smeer vervolgens de bovenkant van het zalmfilet in met het mengsel en strooi hier tot slot de bruine suiker overheen.
  4. Plaats in de barbecue, dek af met de deksel en laat de zalm grillen op de barbecue gedurende 20-25 minuten.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

Ik vind het heerlijk om deze gegrilde zalm van de barbecue te serveren met met een frisse salade of wat gegrilde groene groente van de barbecue.