- Giet de blikken jackfruit af, spoel goed af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.
- Ondertussen pel de uien, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng in een grote kom het jackfruit met de uien, knoflook, paprika, shoarma kruiden en drie eetlepels olijfolie. Roer goed door en zet apart.
- Verwarm een beetje extra olie in een ruime braadpan en bak hierin de jackfruit shoarma rondom aan gedurende 3 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur, dek de pan af met een deksel en laat het jackfruit in 40 minuten gaar stoven. Check nog wel even tussendoor dat de pan niet droog kookt en voeg anders een beetje extra water toe.
- Ondertussen bak je de zoete aardappel frieten in 25-30 minuten af in de oven. (Check bereidingstijd op de verpakking). Breng hooguit op smaak met een beetje zout & peper.
- Meng voor de knoflooksaus 4 eetlepels plantaardige yoghurt met de uitgeperste knoflook en verse bieslook. Zet apart.
- Zodra de vegan shoarma klaar is, stamp je deze een klein beetje fijn met een puree stamper. Het jackfruit lijkt nu net pulled vlees namelijk.
- Serveer de zoete aardappelfrieten op een grote schaal. Schep hier de vegan shoarma overheen, top af met de slamelange met rode biet, julienne wortelreepjes en kiemgroenten. Lepel hier de knoflooksaus overheen, lekker wat Sriracha saus voor de pit. Top de vegan kapsalon met jackfruit af met wat verse blaadjes koriander en serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty