Print

Recept: Vegan BBQ Corn Ribs maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Vegan BBQ Corn ribs zijn een vegetarisch alternatief op spareribs maken en zijn heerlijk om van te knabbelen. Gekookte maiskolven die worden afgelakt met barbecuesaus en vervolgens gegrild op de BBQ. Dit is een vegan hapje waar jong en oud blij van worden. Serveer de ribs met (vegan) knoflooksaus en het feestje is helemaal compleet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: grillen
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Extra:

  • snijplank
  • keukendoek
  • barbecue
  • vleestang

Instructions

  1. Verwijder de bladeren en draadjes van de maiskolven. Stop in een pannetje met water + snuf zout en breng aan de kook gedurende 20 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
  2. Plaats een keukendoek op het aanrecht en daarbovenop de snijplank. Dit voorkomt ‘schuiven’. Hak elke kolf doormidden zodat je 4 stuks hebt. Leg de op het snijvlak op de plank en hak in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Met 2 maiskolven kom je op totaal 16 – 24 stuks uit.
  3. Kwast de zijde met de maiskorrels royaal in met barbecuesaus. Plaats de strips daarna op het rooster in de barbecue en grill de vegan corn ribs gedurende 5-7 minuten. Tussendoor 1x omdraaien met een tang.
  4. Ondertussen meng je de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en stop in een kommetje. Serveer de ribbetjes direct en geef de saus erbij. Het is de bedoeling dat je de mais korrels dan met je tanden afkluift van de harde strip van de binnenkant.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt in de supermarkt ook ‘voorgegaarde maiskolven’ vinden. Als je deze gebruikt kun je stap 1 in zijn geheel overslaan.