- Begin met het maken van de bodem. Mix de kokosmelk, stukjes mango, kaneel en 75 ml. koud water door elkaar in de blender tot een egaal geheel.
- Leg de lange vingers in de schaal zodat de hele bodem bedekt is. Giet het kokosmelk-mango mengsel eroverheen en schud de schaal licht zodat het mengsel ook de bodem bereikt.
- Prak de banaan met een vork. Mix de slagroom nu met de mixer stijf samen met de klop-fix. Schep de mascarpone door en roer dit samen met de geprakte banaan en geraspte kokos door de slagroom. Proef het mengsel en voeg indien gewenst nog wat vanillesuiker toe.
- Schep het mengsel nu op de lange vingers in de schaal. Strijk het goed uit. Je kunt eventueel nog een extra laag lange vingers, kokosmelk-mango en mascarpone toevoegen.
- Dek de schaal af en zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
- Zodra je de tiramisu met kokos, mango en banaan wilt serveren strooi je het cacaopoeder eroverheen met een zeef (zodat er geen klontjes op vallen). Verdeel als laatste de kokossnippers eroverheen. En dan: genieten maar!
PS. Ben je liefhebber van tropische desserts? Maak dan ook eens deze Banaan in kokosmelk (Thais dessert) of dit Tropisch dessert met kokosnoten. Echte aanraders!