Print

Recept: Roze ontbijt smoothie met frambozen en havermout

Deze roze ontbijt smoothie met frambozen en havermout is een heerlijk romig ontbijt om je dag mee te beginnen. Gebruik diepvries fruit om je smoothies heerlijk te koelen en geschikt voor broeierig warme zomerse ochtenden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothies
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 30 gr ‘fijne’ havermout
  • 4 el gekookt water
  • 0,5 kleine voorgekookte rode biet
  • 75 gr (diepvries) frambozen
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 100 gr soya yoghurt (bijv. Mild ‘n Creamy)

Instructions

  1. Stop de havermout in een kommetje en giet hier het gekookte water overheen. Laat 10 minuten staan on te wellen.
  2. Doe alle ingrediënten – behalve de yoghurt –  in een blender of mix in een hoge kan met een staafmixer en pureer het geheel.
  3. Roer tot slot de yoghurt er doorheen, schenk in een groot glas en serveer met een rietje.

Eet/Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt de rode biet natuurlijk ook vervangen door 50 gram extra frambozen of ander rood fruit

Keywords: Smoothie, ontbijt, havermout, frambozen, yoghurt, lijnzaad