Print

Recept: Roti met Masala Kip en aardappels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lekkerste roti met masala kip en aardappels maak je gewoon zelf! Gebruik blokje kippendij en je favoriete comfort food wordt in ineens een vliegensvlugge doordeweekse maaltijd. Qua groene groenten kun je zelf varieeren. Ik gebruikte nu diepvries doperwten, maar kousenband en sperziebonen zijn ook grote favoriet bij dit Surinaamse kerrie kip gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Surinaamse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram kip(dij)filet
  • 2 witte uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper (of madamme Jeanette)
  • 1 el. Roti Masala kerriemix
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. gedroogde selderij
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 500 gram voorgegaarde krieltjes
  • 450 gram groene groente (zak diepvries) *
  • 800 ml lauwwarm water

(* bijvoorbeeld stukken kousenband, sperziebonen of doperwten)

Voor erbij:

Instructions

  1. Snijd de kip in blokken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd in stukken. Verwijder de steel van de peper en snijd fijn.
  2. Breng vervolgens een kleine kookpan met water aan de kook voor het blancheren van de groene groenten. Dit hoeft echt maar een minuut in koken water om het ijs te verwijderen. Giet daarna af. (TIP: Gebruik je verse groenten dan kun je deze stap overslaan en de groenten alleen even afspoelen.)
  3. Verwarm een braadpan op medium hoog vuur en bak de kip rondom aan in een scheutje olie. Niet helemaal gaar dus. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee gedurende 1 minuut. Stop daarna de tomaat, peper, Roti Masala kruidenmix, komijn, paprikapoeder en gedroogde selderij erbij en bak het geheel aan gedurende 1 minuut. 
  4. Leg de voorgekookte krieltjes en geblancheerde groene groenten in de pan. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en schenk het water erbij. Breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur. Plaats de deksel op de pan en laat de roti 20 minuten zachtjes stoven.
  5. Ondertussen kook en pel je de eieren. En bak je (of verwarm je) de roti platen.
  6. Serveer de Roti met masala kip en geef er voor een ieder een half gekookt ei bij.  

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever hele aardappels gebruiken voor dit recept? Schil ze en snijd in parten. De kooktijd dient dan wel verdubbeld te worden naar 40 minuten ipv 20 minuten. Check tussentijds ook of er nog genoeg water in de pan zit en schenk eventueel wat bij.

Ditzelfde geldt ook als je liever kippenpoten of kippenbout wilt gebruiken ipv klein gesneden kippendijtjes. De poten bak je wel eerst ook rondom aan. Het volledige garen gebeurt in de saus.