Voor het maken van ijs kun je het beste werken met gekoelde ingrediënten!
- Doe de roomkaas, mascarpone en suiker in de mengkom en mix het geheel even kort maar goed door elkaar.
- Voeg de eieren toe en schenk de slagroom en Amarula erbij. Verhoog nu de mixersnelheid en laat 5 minuten goed opkloppen. Het ijsmengsel zal ook indikken.
- Ondertussen was je de frambozen en dep droog. Bekleed het blik met de folie.
- Schep ca 100 gr frambozen door het ijsbeslag. Niet teveel roeren svp want dan verliest het zijn luchtigheid. Schep het ijsbeslag in de vorm en top af met de 25 gr overgebleven frambozen en plaats voor 3-4 uren in de vriezer.
- Voor het serveren: Smelt de chocolade au bain marie en stop in een klein spuitzakje. Knip een hoekje er af en decoreer de bovenkant van het Amarula ijs met strepen chocolade. Door de kou zal het direct uitharden. Laat het ijs echter 5 minuten staan voor je gaat opscheppen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty