Print

Recept: Quiche Lorraine met spekjes en uien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hartige taarten en quiches zijn zeer populaire gerechten uit de Franse keuken. En ik denk dat de Quiche Lorraine wel een van de meest bekendste is! Deze quiche wordt gemaakt van een hartig zanddeeg korst en een vulling van spek, eieren en room, die hem voor iedereen onweerstaanbaar maakt!Ik voegde er nog extra gebakken uien, geraspte kaas en Provencaalse kruiden aan toe!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 30 min rusten
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 23 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 200 gram magere spekreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • peper & zout
  • ½ theelepel gedroogde Provençaalse kruiden,
  • 4 eieren (M)
  • 150 ml slagroom
  • (optioneel) 50 gram geraspte kaas

Extra:

  • lage quiche of springvorm 22 – 24 cm
  • hapjes- of koekenpan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Maak als eerste het quiche deeg volgens dit recept. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een kleine opstaande rand van 2 cm hoogte.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Pel en snipper vervolgens de uien. Verhit een klein scheutje olie in een hapjes-of koekenpan en bak de uien glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak deze ook uit. Bestrooi vervolgens met wat peper en de provençaalse kruiden.
  4. Klop in een kom de eieren los. Voeg hier de slagroom en geraspte kaas aan toe en meng door.
  5. Verdeel de uien en spekjes over de quiche bodem en schenk hier vervolgens het ei-mengsel overheen. Schuif de vorm voorzichtig in de oven, en bak de quiche af gedurende 45-50 minuten.

Bon Appétit! Groetjes, Betty

Notes

Tegenwoordig vind je in het diepvriesvak van de supermarkt ook vierkante plakjes hartige taart deeg. Voor 1 quiche gebruik je 6 plakjes en die hoef je enkel 5-10  minuten te ontdooien op het aanrecht. Verwijder het plastic en leg de plakjes op elkaar. Rol met een deegroller uit tot een ronde lap groot genoeg om de deegbodem en stukje opstaande rand mee te maken. Volg voor de rest het recept.