Print

Recept: Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

2 from 1 review

Een heerlijk recept om te maken met geroosterde pompoen uit de oven. Want voorgegaarde blokjes pompoen of pompoen puree kun je goed gebruiken in Pumpkin Spice Latte, maar ook smoothies en havermoutontbijtjes zoals deze Pumpkin Spice Baked Oats. Deze blijft lekker smeuïg van textuur na het bakken en is met recht een heerlijke gebakken havermoutpap uit de oven. Erg fijn met nog een lepeltje roomkaas in het midden voor extra eiwitten en romigheid. Gebruik je diepvries blokjes pompoen? Ontdooi deze dan vast van tevoren (in de koelkast) en kook een paar minuten in een pannetje met heet water.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 50 gram voorgegaarde pompoen blokjes (of puree)
  • 50 gram appelmoes
  • 35 gram havermout
  • 1 tl. vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl. pumpkin spice kruidenmix
  • ½ tl. gemalen kaneel
  • 125 ml (amandel)melk
  • 1 el. (vegan) roomkaas – optioneel
  • 10 gram pecannoten, in stukjes
  • maple syrup, naar wens

Extra:

  • kleine ronde bakvorm 10 -12 cm
  • bakspray
  • blender of foodprocessor

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en plaats optioneel 1 volle eetlepel (vegan) roomkaas in het midden van de bakvorm. Zet apart.
  2. Stop de pompoenblokjes of puree in de foodprocessor. Voeg hier appelmoes, havermout, amandelmelk, vanille, bakpoeder, pumpkin spices en kaneel aan toe en mix het geheel gedurende 60 seconden tot een licht vloeibaar beslag.
  3. Giet het beslag in de bakvorm, over de roomkaas heen. Breek de pecannoten in stukken en verdeel over de bovenkant. 
  4. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen in 18 -20 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten afkoelen in de vorm en top eventueel af met een beetje maple syrup. Serveer warm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips: je kunt 50 gram appelmoes ook vervangen door bijv. een halve rijpe banaan, of zelfs een ei + 1 el mapje syrup (al is het dan niet meer vegan).