Print

Recept: Plaatpizza met prosciutto met olijven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De volgende keer dat je trek krijgt in pizza, kan ik je deze plaatpizza met prosciutto ham en olijven aanraden. Ham en kaas zijn altijd een goede combinatie, maar helemaal op een pizza! Lekker met olijven en rucola sla maakt dit een heerlijk pizza om te delen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 60 min rijzen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 90 minuten
  • Yield: 1 rechthoekige bakplaat 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het pizzadeeg:

  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram)
  • 300 gram bloem
  • 100 gr maismeel
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels olijfolie

Toppings:

  • 1 portie tomatensaus voor op de pizza
  • 90 gram Prosciutto Crudo (rauwe ham)
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • handjevol  zwarte olijven
  • handje rucola sla
  • verse oregano

Instructions

  1. Als eerste ga je aan de slag met het maken van vers pizzadeeg. Volg hiervoor dit recept voor zelf pizzadeeg maken en laat het deeg als 1 bol rijzen gedurende 45 minuten in een afgedekte kom.
  2. De tussentijd kun je ook alvast gebruiken om de homemade tomatensaus voor op de pizza te maken.
  3. Bekleed een grote diepe en rechthoekige bakplaat met bakpapier en plaats hier het gerezen pizzadeeg op. Druk het met de handen uit tot de randen van de plaat en ook goed in de hoekjes. Druk met je vingers over het gehele deeg zachtjes kleine putjes, maar laat van de randen 1-2 cm vrij. Deze zullen dan ook mooi opbollen in de oven. Laat het deeg nu op de bakplaat rusten gedurende 15 minuten.
  4. Lepel de tomatensaus over het pizzadeeg en smeer uit met de bolle kant van de (saus)lepel. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 voor de rand vrij laat van saus.
  5. Scheur  de mozzarella in stukken en verdeel over de saus heen. Scheur de ham in lange stukken verdeel over de plaat heen. Bestrooi tot slot met de olijven.
  6. Bak de plaatpizza in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Na afloop verdeel je er alleen nog wat rucola overheen, snijd in vierkantjes en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty