Print

Recept: Pizza met mortadella, burrata en pistachenootjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Siciliaanse pizza wordt niet gemaakt met tomatensaus! Hij wordt enkel gebakken met mozzarella in de (pizza)oven en daarna wordt de goudgele bubbelende bodem belegd met mortadella worst een bol burrata, pistachenootjes en citroen zeste! Zo eenvoudig maar lekker! Zet jij vandaag ook deze ‘Pizza ca mortadella, burrata e pistacchi‘ op het menu?

Ingredients

Scale
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr dunne plakjes mortadella
  • 1 kleine bol burrata
  • 10 pistachenootjes
  • zeste van ½ biologische citroen

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het pizzadeeg maken. In het kookboek staat dit recept ook uitgewerkt, maar in principe is de bereidingswijze nagenoeg hetzelfde als dit recept. Je kunt natuurlijk ook een koelvers pizzadeeg uit de supermarkt gebruiken. Als het deeg maar klaar is om belegd en afgebakken te worden.
  2. Verwarm de oven voor op 225 – 250 graden (de maximale stand). Druk het deeg mooi dun uit op een pizzabakplaat of pizzasteen. Probeer de rand een beetje op te bollen voor een dikkere en zachte korst.
  3. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over het deeg, maar laat de rand vrij. Bak de pizza in de oven gedurende 5-6 minuten.
  4. Zodra de warme pizza uit de oven komt beleg je deze met de mortadella. Plaats in het midden een bolletje burrata. Hak de pistachenootjes fijn. Tip van Betty: stop in een boterham zakje en plet met behulp van een deegroller. Strooi de pistache royaal over de pizza met mortdella en burrata en maak het af met wat citroen  zeste er over heen. Serveer direct.

Buon appetito!

Notes

Je kunt dit recept ook bereiden in een pizzaoven of op de barbecue, op een temperatuur van 300 – 350 graden. De baktijd van de pizza wordt dan verkort naar 2 -3 minuten.