Print

Recept: Pizza met falafel en hummus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze mediterane pizza twist maak je met falafel, aubergine en rode bieten hummus! Een leuk vegetarisch alternatief voor de standaard italiaanse pizza!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde groente pizza’s, klaar om afgebakken te worden *,
  • 1 kleine rode ui,
  • 1 rode puntpaprika,
  • 1 kleine aubergine,
  • bakje kant-en-klare-falafel balletjes,
  • 4 flinke eetlepels rode bieten hummus,
  • 100 gram feta kaas,
  • olijfolie,
  • peper & zout,
  • verse koriander.

(*je kunt ook zelf pizzadeeg maken, de voorbereidingstijd wordt dan wel 40 minuten langer)

Extra:

  • Oven,
  • grillpan,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op. Bak deze vast even voor in de oven, gedurende 6-8 minuten.
  2. Ondertussen pel je de ui, snijd doormidden en vervolgens in dunne, halve ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in ringen. Was de aubergine, verwijder het groen en snijd in plakken van 0,5 cm dikte. 
  3. Bestrijk de plakken aubergine met een beetje olie en grill aan beiden zijden in de grillpan. Zet apart.
  4. Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de falafel balletjes (zie verpakking.)
  5. Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer deze met de rode bieten hummus. Verdeel hier de gegrilde aubergine over, en vervolgens ook de rode ui en paprika. Rangschik de falafel balletjes over de pizza en verkruimel hier tot slot de feta overheen.
  6. Bak de pizza met falafel verder af in de oven, gedurende 6-8 minuten. Garneer met de verse koriander.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dus ook zelf falafel balletjes vooraf maken. Volg dit recept voor zelf falafel maken en bak ze alvast voor in de olie en laat afkoelen.