Print

Recept: Pittige Pompoensoep

5 from 3 reviews

Scale

Ingredients

Extra: (brede) soeppan en een staafmixer of blender.

Instructions

  1. Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook uit. Was de rode peper, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Was en schil de winterwortel en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Leg een snijplank op een dubbelgevouwen theedoek en snijd hierop de pompoen met een groot koksmes doormidden. De keukendoek zorgt er voor dat de pompoen niet wegglijd. Lepel de zaadjes uit de pompoen (TIP: maak hier geroosterde pompoenpitten van), óf: snijd de pompoen in ‘slices’ en snijd de zaadjes er uit met een mes. Hak daarna het vruchtvlees in blokken van 2 cm.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een (brede) soeppan, en bak hierin de ui, knoflook en rode peper op hoog vuur, gedurende 2-3 minuten. Voeg de pompoen en winterwortel toe en bak 1 minuut mee.
  4. Giet de bouillon erbij, samen met de laurier, tijm en kurkuma, en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur en laat 40 minuten doorkoken.
  5. Haal de pan van het vuur, verwijder de laurier, en pureer de pompoensoep met een staafmixer (of in de blender). Breng op smaak met zout en peper. Giet de pittige pompoensoep in een diep bord of kom, en garneer met een dot crème fraiche, wat fijngehakte peterselie en eventueel wat pompoenpitjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty