Print

Recept: Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pasta met boerenkool en gepofte kastanjes is op en top winters! Een lekker vegetarisch gerecht met Oer-hollandse groenten en gepofte kastanjes uit de oven.

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram tamme kastanjes
  • 150 gram boerenkool
  • 250 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 125 gram mascarpone en gorgonzola (dit kun je als combinatie kopen in de supermarkt)
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 2 el. traditionele olijfolie om te bakken
  • 2 el. extra vierge olijfolie voor in het gerecht

Instructions

  1. Begin als eerste met het bereiden van gepofte kastanjes. Check hiervoor dit recept. Als de kastanjes in de oven staan ga je ook vast de pasta bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de uien en knoflook in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm de gewone olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot de uien glazig worden. Voeg dan de champignons toe en bak het geheel voor nog eens 5 minuten. Als laatste voeg je de boerenkool en tijm toe, meng alles goed door elkaar en zet op laag vuur.
  3. Zodra de kastanjes gepoft zijn, haal je ze uit de oven en ga meteen pellen! Verkruimel de gepelde kastanjes tot kleine brokjes.
  4. Als je de pasta hebt afgegoten roer je de extra vierge olie en mascarpone met gorgonzola er doorheen tot het een egaal mengsel is.
  5. Proef het boerenkoolmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Serveer de pasta met boerenkool en de gepofte kastanjes eroverheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Heb je gepofte kastanjes over? Serveer ze met wat roomboter en zout zo uit het handje. Boerenkool over? Gebruik het voor in een salade of maak er een lekkere groene smoothie van. Bijvoorbeeld deze smoothie met boerenkool en blauwe bessen!