- Begin als eerste met het bereiden van gepofte kastanjes. Check hiervoor dit recept. Als de kastanjes in de oven staan ga je ook vast de pasta bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snij de uien en knoflook in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm de gewone olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot de uien glazig worden. Voeg dan de champignons toe en bak het geheel voor nog eens 5 minuten. Als laatste voeg je de boerenkool en tijm toe, meng alles goed door elkaar en zet op laag vuur.
- Zodra de kastanjes gepoft zijn, haal je ze uit de oven en ga meteen pellen! Verkruimel de gepelde kastanjes tot kleine brokjes.
- Als je de pasta hebt afgegoten roer je de extra vierge olie en mascarpone met gorgonzola er doorheen tot het een egaal mengsel is.
- Proef het boerenkoolmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveer de pasta met boerenkool en de gepofte kastanjes eroverheen.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda