Print

Recept: crêpes taart met citroen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 20 (kant-en-klare) crêpes (kleine pannenkoeken) *
  • 6 theelepels gelatinepoeder
  • 4 potjes lemon curd à 320 gram
  • rasp van 1 citroen,
  • crème fraîche.

Voor de gekonfijte citroen:

  • 190 gram kristalsuiker,
  • 1 citroen, in dunne schijfjes,
  • 6 druppels citroenessence,

Extra:

  • Springvorm 24 cm,
  • vershoudfolie en
  • bakpapier.

 

Instructions

  1. Maak als eerste gekonfijte citroen: doe de suiker in een pan met 200 ml koud water en verhit tot de suiker oplost
  2. Voeg de schijfjes citroen toe, samen met de citroenessence. Bedek het oppervlak met bakpapier en draai het vuur laag. Laat nu 30 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Na het koken neem je de pan van het vuur en laat goed afkoelen. De schijfjes kun je eventueel op een rooster laten afkoelen/uitlekken.
  4. Doe ondertussen 200 ml kokend water in een grote steelpan, strooi het gelatinepoeder erin, en klop tot de poeder is opgelost.
  5. Voeg de lemon curd toe en roer gedurende enkele minuten. Laat hierna het mengsel afkoelen.
  6. Bekleed een springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen.
  7. Leg 1 crêpe op de bodem van de vorm en bestrijk die met 2 eetlepels van het curdmengsel. Blijf laagjes crêpes en curd stapelen en eindig met een crêpe.
  8. Trek het overhangende folie over de taart, en laat hem een nachtje in de koelkast opstijven.
  9. Neem de pannenkoekentaart uit de vorm. Leg de schijfjes citroen er op en besprenkel met wat siroop. Bestrooi de pannenkoekentaart met citroen rasp en serveer de punten met een schep crème fraîche erbij.

Bon appetit!

Notes

Wist je dat je ook eenvoudig zelf Franse crêpes kunt bakken? Check het variatie recept bij mijn basisrecept voor pancakes en bak de pannenkoeken dus wat kleiner dan onze standaard vorm.