- Doe de bloem, cacao, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom. Kluts de eieren met de melk en giet bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Kleur het beslag met een beetje zwarte voedingskleurstof tot een donkergrijs-zwarte beslag. Roer daarna de gesmolten boter er doorheen.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag 1 uur buiten de koelkast rusten.
- Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het oreo cookies poffertjes beslag.
- Wacht tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Bij mij duurt dit 1-2 minuten. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin gedurende 1 -2 minuten en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is.
- Roer de roomkaas goed los met de poedersuiker en vanille. Het zal een dunnere glazuur maken die je makkelijk over de poffertjes heen kunt lepelen. Serveer de Oreo Cookie poffertjes bijvoorbeeld met extra stukjes Oreo Cookies en optioneel wat blauwe bessen
Eet smakelijk! Groetjes, Betty