Print

Recept: Oreo Baked Oats met roomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Jullie hebben het afgelopen jaar de baked oats al meerdere malen voorbij zien komen op deze website. En de variatiemogelijkheden zijn eindeloos!! Speciaal voor de liefhebbers van de bekende Oreo Cookies maakte ik dan ook een Oreo Baked Oats met roomkaas en cacao klaar!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout vlokken
  • 125 ml amandelmelk
  • 1 el cacao poeder
  • ½ banaan
  • 1 tl amandelpasta
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • 12 el (vegan) roomkaas
  • 2 oreo cookies

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en plaats 1 volle eetlepel (vegan) roomkaas in het midden van de bakvorm. Zet apart.
  2. Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hier de amandelmelk, cacao, banaan, amandelpasta, vanille en bakpoeder aan toe en mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een licht vloeibaar beslag.
  3. Giet het beslag in de bakvorm, over de roomkaas heen. Pak een heel Oreo koekje en druk deze in het midden op de roomkaas. Zachtjes aandrukken. Breek het tweede oreo koekje in stukken en verdeel dit over de rest van de bakvorm.  
  4. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de Oreo Baked Oats in 20-22 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten afkoelen in de vorm en serveer warm of koud. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty