- Stop de dadels in een kommetje en overgiet met kokend heet water. Laat 10 minuten staan.
- Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
- Ondertussen verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter, en bak de havermout gedurende 5 minuten.
- Voeg daarna de noten, zonnebloempitten en pompoenpitten toe en bak nog een extra 2 minuten droog in de pan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
- Ondertussen giet je de dadels af maar bewaar het vocht!. Stop de dadels, notenpasta en vanille extract in een klein hakmolentje en maal tot een dikke pasta. Je kunt hier ook een lepeltje (of meer) van het dadel weekvocht toevoegen om iets smeuïger te maken.
- Stop de havermoutmix, gepofte quinoa en dadelpasta in een ruime mengkom en gebruik een spatel om goed door elkaar te mengen en de pasta er doorheen te drukken.
- Verdeel het mengsel over de vierkante bakvorm en druk goed aan tot een evenredige plak. Plaats de muesli repen voor minstens 2 uren in de koelkast om op te stijven.
- Tot slot kun je wat pure chocolade smelten. Snijd de muesli plak in repen en decoreer met de chocolade. Bewaar de muesli repen in de koeling voor 1 -2 weken.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty