Print

Recept: Muesli Repen met havermout, quinoa en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak jij wel eens je eigen muesli repen of energybars? Het is makkelijker dan je denkt en kan ook nog eens heel gezond en voedzaam zijn. Ik maakte zelf muesli repen met havermout, quinoa en chocolade.

Ingredients

Scale
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 200 ml gekookt water
  • 100 gram havermout
  • 100 gram gemende noten naar keuze
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 60 gram gepofte quinoa
  • 2 el notenpasta
  • 1 tl vanille extract
  • pure chocolade, voor decoratie

Extra:

  • hakmolentje/blender/staafmixer, voor pureren
  • vierkante brownievorm, bijv. 22×22 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Stop de dadels in een kommetje en overgiet met kokend heet water. Laat 10 minuten staan.
  2. Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
  3. Ondertussen verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter, en bak de havermout gedurende 5 minuten. 
  4. Voeg daarna de noten, zonnebloempitten en pompoenpitten toe en bak nog een extra 2 minuten droog in de pan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  5. Ondertussen giet je de dadels af maar bewaar het vocht!. Stop de dadels, notenpasta en vanille extract in een klein hakmolentje en maal tot een dikke pasta. Je kunt hier ook een lepeltje (of meer) van het dadel weekvocht toevoegen om iets smeuïger te maken.
  6. Stop de havermoutmix, gepofte quinoa en dadelpasta in een ruime mengkom en gebruik een spatel om goed door elkaar te mengen en de pasta er doorheen te drukken. 
  7. Verdeel het mengsel over de vierkante bakvorm en druk goed aan tot een evenredige plak. Plaats de muesli repen voor minstens 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  8. Tot slot kun je wat pure chocolade smelten. Snijd de muesli plak in repen en decoreer met de chocolade. Bewaar de muesli repen in de koeling voor 1 -2 weken.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty