Print

Recept: makkelijke Kerstboom Borrelplank

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze kerstboom borrelplank is zo leuk om te delen! Leg je kazen, vleeswaren, rauwkost etc. in de vorm van een kerstboom op een grote houten borrelplank. Dit is een leuk en makkelijk recept om te serveren tijdens een kerstborrel. Maar hij zal het ook goed doen als voorgerecht tijdens het kerstdiner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: borrelhapjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • stukje kaas in driehoek of ster uitgestoken
  • gemarineerde (en gegrilde) artisjokharten
  • groene olijven
  • plakjes gelderse kookworst
  • blokjes jong belegen kaas
  • kerstomaten
  • langwerpige scrocchi crackers (zeezout of volkoren)
  • druiven
  • stuk cheddar kaas, in driehoekjes gesneden

Instructions

  1. Neem een mooie ruime houten borrelplank en plaats bovenaan een driehoekje of sterk uitgestoken uit een plat stukje kaas.
  2. Daaronder maak je steeds banen met een stuk worst, cracker, kaas, rauwkost, fruit of gegrilde groenten naar wens. Zorg ervoor dat je banen steeds een stukje langer worden en probeer elke naastliggende baan een andere kleur te geven. Dan valt het lijnenspel veel beter op namelijk.
  3. Laat het liefst even een kwartiertje op kamertemperatuur komen (indien je ingredienten uit de koelkast komen) en geef er eventueel een (mosterd) dipsaus bij.

Eet smakelijk!

Notes

Variatie tips

Je kunt nog meer kleurrijke en lekkere banen maken met bijvoorbeeld:

  • takjes rozemarijn
  • ronde crackertjes
  • kleine gehaktballetjes
  • schijfjes komkommer
  • peppadews gevuld met roomkaas
  • gedrapeerde parmaham
  • gevulde dadels
  • mini fuet worstjes
  • (gezouten) bruine amandelen