Print

Recept: Limoncello (met vodka) maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Limoncello is een heerlijke Italiaanse citroen likeur. Het is een feestelijk drankje om mee te proosten, maar in Italiaanse restaurant wordt deze vooral als digestief – na de maaltijd – geserveerd in een ijskoud glaasje. Normaliter duurt het minstens 6 weken om limoncello te maken, maar met onderstaand recept voor Limoncello met vodka heb je slechts 2 dagen benodigd! Ideaal voor aankomend weekend als je een feestje gaat plannen!

Ingredients

Scale

  • 625 ml Vodka
  • Schil van 8 rijpe biologische citroenen, inclusief een beetje van het witte laagje aan de binnenkant
  • Sap van 2 citroenen, gezeefd
  • 250 ml water
  •  
  • 175 gram suiker
  • 3 hele kruidnagels

Extra:

  • Weckpot van minstens 1  liter
  • bolzeef
  • trechter
  • en een bewaar fles met dop/draadsluiting van 750 ml.

Instructions

  1. Stop de citroenschillen in de weckpot. Giet hier de vodka overheen en sluit de deksel. Laat de citroenschillen 48 uur in de alcohol trekken, op een koele en donkere plek. Schud na 1 dag het geheel even goed door.
  2. Na 48 uur zet je een klein kookpannetje op het vuur en breng het water, suiker, citroensap en kruidnagels aan de kook. Verlaag nu het vuur naar middelmatige stand en verwarm dit mengsel gedurende 30 minuten tot een siroop. Laat de siroop een beetje afkoelen.
  3. Schenk de vodka door een zeef en roer de siroop er goed door heen. Schenk de limoncello in een fles met dop/draadsluiting en bewaar in de vriezer.

Proost! Groetjes, Betty

Notes

De citroenen zonder schil die je over hebt kun je gebruiken om bijvoorbeeld deze citroen marmelade met tijm mee te maken! Of maak van al die citroenen een hemels goedje genaamd lemon curd. Heerlijk voor op scones of op pannenkoeken.