Print

Kruidige bananenbrood met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze kruidige bananenbrood met kokos doet nog het meeste denken aan de kruidige, Indonesiche kruidcake of peperkoek. Dit recept is suikervrij en glutenvrij.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 12 plakken 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 flinke rijpe bananen
  • 75 gr ontpitte dadels
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 1 el pumpkin spice kruiden, of koekkruiden
  • 2 tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl amandel extract
  • 100 gr fijne havermout vlokken
  • 70 gram amandelmeel
  • 30 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel bakpoeder

Extra:

  • keukenmachine
  • cakeblik 22 cm
  • bakspray & bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hetelucht). Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen, dadels en zout glad in een keukenmachine. Voeg de eieren, de specerijen en amandel extract toe en meng in de keukenmachine gedurende 1-2 minuten.
  3. In een aparte kom meng je de havermout vlokken, amandelmeel, kokos en bakpoeder heel goed door elkaar. Giet het bananenmengsel hierbij en spatel rustig door totdat alles vermengd is.
  4. Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Klop de vorm een paar keer op het aanrechtblad, zodat het beslag evenredig verdeeld.
  5. Bak de bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af. Laat vervolgens het kruidige bananenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty