Print

Recept: Koekjes met M&Ms

recept voor koekjes met M&Ms

Deze super eenvoudige koekjes met M&Ms komen uit het Laura’s Bakery Kinder bakboek! Een mooi kookboek speciaal voor kinderen met koekjes, pancakes, taarten en desserts.

  • Author: Lauras Bakery Kinder Bakboek - Laura Kieft
  • Prep Time: 15 min + 1 uur wachttijd
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 12-16 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur,
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram M&Ms + extra voor versieren

Extra:

  • keukenmixer met garde (en deeghaak)
  • keukenfolie
  • ruime bakplaat
  • bakpapier

Instructions

  1. Doe de roomboter en suiker in de mengkom van de keukenmixer. Plaats de garde en mix dit romig op middelmatige snelheid en gedurende een paar minuten.
  2. Voeg het ei en vanille toe en mix goed door tot het helemaal opgenomen is.
  3. Ondertussen meng je de bloem met het zout en de baking soda. Voeg toe aan het botermengsel en kneed met de mixer tot een stevig koekdeeg. Ik gebruik hier het liefst de deeghaak voor in plaats van de garde.
  4. Doe 100 gram M&M’s erbij en kneed deze (met de deeghaak of met de hand) door het deeg.  Verpak daarna het deeg in keukenfolie, druk een beetje plat en leg minimaal 1 uur in de koelkast om te koelen.
  5. Verwarm na het rusten de oven voor op 170 graden (155 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 12 – 16 stuks. Draai er balletjes van en leg deze op de bakplaat. Let op! De koekjes met M&Ms lopen uit dus je dient ze in 2-3 batches af te bakken. 
  7. Druk alleen nog wat extra M&Ms op de bovenkant en bak de kleine koekjes (bij 16 stuks dus) gedurende 12 minuten en de  grote koeken (bij 12 stuks dus) gedurende 15 minuten af in de oven of tot de randjes goudbruin kleuren.
  8. Laat de koeken daarna een paar minuten koelen op de bakplaat. Verplaats ze daarna naar een rooster om helemaal af te koelen.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaar tips: Je kunt het ongebakken koekjesdeeg max. 1 week in de koelkast bewaren. Of verpak goed en bewaar in de vriezer voor maximaal 3 maanden. Eenmaal afgebakken koeken met m&m’s laat je goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in voorraadkast. Dan blijven ze zeker een week goed.

Keywords: koekjes, chocolate chip, m&ms, boter, suiker, Laura's Bakery