- Giet de kikkererwten af in een bolzeef en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
- Vervolgens ga je de uienpasta maken: pel de uien en snijd in parten. Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in parten. Verwijder de steel van de rode peper en snijd in 2 – 3 stukken. Schil de gember en snijd in een paar dikke plakjes. Pel de knoflook. Stop alle ingrediënten voor de uienpasta in een foodprocessor en laat 10 seconden draaien. In een hoge kan stoppen en pureren met een staafmixer kan natuurlijk ook.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur in de braadpan. Stop de kardemom, kaneel en laurier in de pan en laat kort verwarmen (10 – 15 seconden) in de hete olie om smaak af te geven. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten. Blijf regelmatig roeren. Schep daarna de uienpasta erbij en bak deze mee gedurende een extra 5 minuten.
- Voeg tot slot de kikkererwten toe met het water, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar laag en laat de kikkererwten curry gedurende 20 minuten zachtjes garen. Roer tussentijds een paar keer door en voorkom dat het helemaal droog kookt. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de vegetarische curry direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty