- Als eerste ga je het pizzadeeg maken. Check hiervoor dit recept. Na het kneden zal dit deeg 1 -2 uur moeten rijzen.
- Ondertussen snijd je de mozzarella in 11 plakken en laat in een bolzeef uitlekken. Giet de olie van de zongedroogde tomaten af en dep droog met keukenpapier. Snijd daarna de tomaten in stukjes.
- Bestuif een werkblad met het fijne maismeel en schep hier het pizzadeeg op. Verdeel in 11 gelijke stukken (TIP: weeg het deeg af) en bol het deeg op. Dek de bollen af met een theedoek en laat 10 minuten staan.
- Draai de bollen om en druk met je vingertoppen uit tot ronde pizza’s van ca 12 cm doorsnede. Plaats een plak mozzarella in het midden, schep er wat zongedroogde tomatenstukjes en een theelepeltje pesto bovenop. Vouw pizza naar boven dicht en knijp het uiteinde goed in elkaar, desnoods met een kleine draai er aan. (zie foto’s). Bol het deeg opnieuw een beetje op en plaats met de naad omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bollen meteen in de vorm van de kerstboom (1-2-3-4-1 stuks). Zet ze niet strak tegen elkaar aan want het deeg zet nog wat uit.Als je alle bollen hebt neergelegd dek je ze af met de theedoek om even na te rijzen gedurende 20 minuten.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden celcius (200 hetelucht). Kluts in een kommetje de pesto los met de gesmolten boter en bestrijk hiermee de Kerstboom pizza bolletjes net voor ze de oven in gaan. Bak de pizzabollen gedurenden 15-20 minuten gaar in de oven, tot ze goudbruin worden. Serveer lauwwarm, maar volledig afgekoeld zijn ze ook heerlijk!
Fijne feestdagen! groetjes, Betty