Print

Italiaanse piadina met gegrilde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Italiaanse piadina is een zacht platbrood. Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak en geweldig om te serveren met gegrilde groenten, kaas en zelfs vleeswaren. Speciaal voor een vegetarische lunch of avondmaaltijd maak je deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 - 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 Italiaanse piadina’s
  • 1 aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 maxi mozzarella (ca 225 gram)
  • 4 el. basilicum pesto
  • 40 gram ongebrande walnoten
  • 40 gram rucola sla(melange)
  • peper & zout
  • Olijfolie, om te bakken

Instructions

  1. Was de aubergine en puntpaprika en snij in plakjes van 1 cm dikte. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en grill de gril de aubergine en puntpaprika aan beide kanten gedurende 5 – 10 minuten. Zo krijgen ze mooie grill strepen en worden tevens wat zachter.
  2. Was de tomaten en snijd in plakjes. Dep de zongedroogde tomaten droog en snijd in dunne reepjes. Dep de mozzarella droog en snijd in plakjes.
  3. Bereid de piadina’s volgens de gebruiksaanwijzing. Ik leg ze bijvoorbeeld een voor een even in een koekenpan zonder olie en op middelhoog vuur. Wacht tot ze een beetje beginnen op te poffen en draai om. Haal uit de pan en bestrijk meteen de bovenzijde met een eetlepel pesto.
  4. Verdeel de gegrilde aubergine, puntpaprika, de zongedroogde tomaten, plakjes tomaat en plakjes mozzarella over slechts 1 helft heen. De piadina’s worden namelijk dubbel gevouwen (zoals op de foto).
  5. Vermaal naar eigen smaak peper en zout over de groenten en tot slot verdeel je de rucola en walnoten over de piadina’s. Klap ze daarna dus dubbel en zet eventueel nog vast met een prikkertje.

Geniet ervan! 

Notes

Variatietips:

Je kunt de piadina natuurlijk beleggen met groente naar keuze. Maak bijvoorbeeld eens deze gegrilde courgette met burrata en stop deze in de de piadina. Of ga voor diverse Italiaanse vleeswaren en bijvoorbeeld pistachepasta zoals bij dit broodje mortadella.