- Breng je een pannetje water aan de kook voor de vermicelli. Check de verpakking, meestal hoeft dit slecht 2 minuten te koken. Giet daarna af in een bolzeef en spoel goed na met koud water, dit voorkomt plakken. Laat uitlekken. Knip daarna met een schaar in stukken van 5 cm.
- Verhit een scheutjes olie in de wok en bak het gehakt rul. Voeg de uien toe en bak tevens glazig. Daarna gaan de selderij, doperwten en wortels in de pan en bak dit mee gedurende een 5 minuten zodat de groenten zacht worden.
- Hak de ei in stukje en voeg samen met de vermicelli toe aan de wok. Breng het geheel op smaak met de ketjap, sambal en bouillonblokje. Schep het geheel goed om en bak nog een eextra paar minuten door. Zet daarna het vuur uit om wat af te koelen.
- Maak daarna het pastei deeg voor alle ingrediënten – behalve het eiwit – hiervoor samen te kneden tot een bal. Dit kan zeker met de hand, maar een keukenmixer met deeghaak is makkelijker. Rol daarna het korstdeeg goed uit met een deegroller en steek rondjes uit ter grootte van een pasteitje. In mijn persset is dit de grootste pers, maar je kunt ook een schoteltje (van de thee of koffie) aanhouden.
- Plaats een rond lapje deeg in de pers. Bevochtig de rand met behulp van je vinger met het eiwit. Lepel er een wat vulling in het midden – niet teveel anders krijg je de pastei niet mooi dicht. Gebruik de pers om daarna goed dicht te knijpen. Ga zo door tot je al het deeg hebt gebruikt. Heb je nog een beetje vulling over? Dit is ook lekker om zo op te lepelen als snackje voor je harde werken 🙂
- Verwarm een flinke laag olie in een frituurpan en frituur de Indische pasteitjes in de olie tot ze mooi goudbruin zijn. Laat daarna even uitlekken op keukenpapier. Serveer direct!
Selamat Makan! Groetjes, Betty