Print

Recept: Indiase kip curry met kool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze overheerlijke streetfood style Indiase Kip curry met witte kook kun je lekker te serveren met naanbrood of zelfs rotiplaat. Door de kool en de yoghurt krijgt hij een mooi zuurtje dat een lekker contrast biedt met de Indiase kruiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gram sjalotjes
  • drie teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • flinke hand verse korianderblad (of peterselie)
  • 300 gram kipfilet, in grote blokken gesneden
  • 1 rode paprika
  • 400 gram witte kool, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • half kopje yoghurt,
  • kokosolie of arachide olie.

Voor de kruidenmix:

  • 2 eetlepels Garam masala kruidenmix
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 150 ml gekookt water

Voor erbij:

Instructions

  1. Maak als eerste de kruidenmix: Stop de specerijen en het zout in een kommetje en giet hier het gekookte water op. Laat staan om goed in te trekken.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook. Verwijder het steeltje van de peper. Stop de sjalotten, knoflook peper, koriander en 2 eetlepels water in een keukenmachine of blender en pureer deze. Leg de kipfilet hierin en laat marineren gedurende 20 minuten.
  3. Ondertussen ga je de groente schoonmaken: Was de paprika, verwijder de zaadlijst + steel en snijd in grove blokjes, Snijd de kool in zeer fijne stukjes en spoel deze na in een vergiet. Laat daarna uitlekken. 
  4. Smelt wat koksolie in een ruime braadpan en bak hierin het komijnzaad en tijmblaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de kip en het uienmengsel toe en bak op middelhoog vuur gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de paprika en witte kool toe en bak mee gedurende 4 minuten. Blijf regelmatig roeren.
  5. Tot slot schenk je de kruidenmix erbij en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar medium en laat 10 minuten zachtjes stoven. Blijf regelmatig doorroeren. Zet het vuur dan uit en roer tot slot nog de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout & peper en serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Ook lekker: laat de yoghurt uit de laatste stap achterwege, maar serveer een kommetje raita bij dit gerecht. Dan kan iedereen naar wens op smaak brengen met yoghurt dip!