Print

Recept: Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Indiase bloemkoolsoep is zo heerlijke, lekker en kruidig, maar bovenal makkelijk en snel te maken. Op een warme broeierige lentedag moest ik nog wat bloemkool op maken en dit gaat echt super gemakkelijk met deze Indiase Bloemkoolsoep. Om hem romig te maken gebruik ik peulvruchten in plaats van zuivel zoals kookroom of kokosmelk en daardoor is deze soep zelfs vegan! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 - 3 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Method: koken
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 500 gram bloemkool
  • 100 gram kruimige aardappel
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel (gemalen) mosterdzaadjes
  • ½ theelepel (gemalen) komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel gemalen korianderzaad
  • 150 gr voorgegaarde gele linzen of witte bonen (uit blik of zak)
  • 1 liter (tuinkruiden)bouillon
  • verse bieslook, ter garnering
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

  • soeppan met deksel
  • bolzeef
  • staafmixer of blender met soepfunctie

Instructions

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Schil de aardappels en snijd in grote blokjes. Pel en snipper de sjalot. Was de rode peper, verwijder de steel en evt. de zaadjes en snijd in ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hierin de sjalot en rode peper rondom aan. Voeg de bloemkool en aardappel toe en roerbak mee gedurende 2 minuten. Voeg de kurkuma, mosterdzaad en komijnzaad toe, roer goed door. Laat samen 2 minuten mee bakken.
  3. Blus af met de bouillon en breng de soep aan de kook, verlaag vervolgens het vuur en laat, met de deksel op de pan, rustig doorkoken gedurende 25  minuten. 
  4. Spoel de gele linzen (of witte bonen) af onder koud water en laat uitlekken. Voeg tot slot toe aan de soep. Omdat de variantien uit blik, pot of stazak al voorgegaard zijn hoeven deze alleen opgewarmd te worden en niet echt meer te koken.
  5. Zet het vuur uit en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Of giet de inhoud van de pan in een hittebestendige blender en blender de soep fijn. Serveer de Indiase bloemkoolsoep in diepe borden of kommen en garneer met wat fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Notes

Gebruik je gedroogde peulvruchten? Deze dienen vaak nog 24 uur vooraf te weken in koud water.
Daarna dienen ze ook nog gekookte te worden. Check altijd de bereidingswijze op de verpakking. Bij een half uurtje koken kun je er namelijk ook voor kiezen de bonen tegelijk met aardappels en bloemkool toe te voegen.