**************************

Deze vestiging is reeds gesloten.

Maar er is ook een Happy Happy Joy Joy in 
West - Bilderdijkstraat 158 Bis, Amsterdam
South - Ceintuurbaan 256, Amsterdam
Downtown - Singel 460, Amsterdam

*************************

De naam zegt het al een beetje want Happyhappyjoyjoy is een Aziatisch ervaring waar je heel vrolijk van wordt. Deze horeca concepten zijn inmiddels een begrip in Amsterdam dus we nemen de rest van Nederland even mee om kennis te maken met het feestelijke Azie in deze vestiging.

Aziatisch streetfood bij Happyhappyjoyjoy East

Happyhappyjoyjoy is een kleurrijk horeca concept met Aziatische invloeden. Je eet er gerechten van de grill, uit de stoompan of de wok en de kleurrijke restaurants zorgen ervoor dat je echt even een beetje ondergedompeld wordt in alles wat drukke Azië zo leuk maakt. Happyhappyjoyjoy heeft maar liefst drie vestigingen in Amsterdam; in East, West en South. Laten wij nou de geluksvogels zijn om neer te mogen strijken in East. Deze vestiging bevindt zich midden in een woongedeelte en heeft een waanzinnige stadstuin waar je deze zomer heerlijk buiten kunt genieten.

Omdat het een zonovergoten dag was besloten wij om vanaf Centraal Station naar het restaurant te gaan lopen. Laten we nou net even iets te enthousiast te zijn geweest dus de terugreis nemen we zeker de tram, ( lijn 26) en deze gaat om de tien minuten  Bij aankomst werden we ontvangen door de eigenaar en mochten we zelf een mooi plekje uitzoeken. Het werd een mooie spot met een goed overzicht over het gehele restaurant.

We zagen er vast een beetje oververhit uit, dus een koud biertje met earl grey thee en een verse ice tea ( munt en citroen ) waren zeer welkom. Het Asian fusion restaurant met streetfood gerechten heeft Thaise, Maleisische, Vietnamese, Indonesische invloeden. We laten jullie kennismaken met enkele  diverse spannende  streetfood gerechtjes met een spannende mix van verschillende smaaksensaties zoals: zoet, zuur, zout, bitter en unami (hartig).

Een Aziatische sprookjestuin

De tuin die wat weg heeft van een Aziatisch sprookje is warm aangekleed met leuke oranje lampionnetjes die in de mooie grote bomen hangen. Felrode picknick tafels met bijbehorende banken en knal gele parasols zorgen voor een ongedwongen maar warme sfeer. Maar ook de luxe loungebanken op het voorste terras zorgen ervoor dat je goed kunt genieten van je koude wijntje en Aziatische gerechtjes. Met grote groepen gaat ook de buitenbar open en dat is wel een pre, gezien het aantal gasten dat dan kan plaats nemen.

Het zitgedeelte waar wij vertoeven bestaat uit terras tafeltjes van twee, vier, zes en hebben meer een stoer industrieel uiterlijk. Iedereen  voelt zich duidelijk op zijn gemak. Het publiek bestaat uit moeders en dochters, groepen met vrienden of collega’s, want je kunt hier ook perfect een zakelijke lunch afspraak houden, maar ook de ouderen onder ons hebben deze hotspot reeds ontdekt en laten zich verrassen in deze culturele en culinaire ontdekkingstocht. Hoe fijn is het ook om in hartje Amsterdam je vakantie herinneringen uit het verre Azië terug te halen door hier bij Happyhappyjoyjoy te gaan eten.

Buiten zit je met warm weer natuurlijk heerlijk, maar de leuke entourage binnen wekt zeker je nieuwsgierigheid . Want hier tref je een mooie grote wand met allemaal leuke hebbedingetjes van Happyhappyjoyjoy voor een klein prijsje  zoals : linnen bags met een happy mouth, paraplu, chopsticks of een iPhone cover. Maar ook lekkere biertjes en hete sausjes. Een leuk souvenir van je avondje uit ….met je date bijvoorbeeld ;-). Je zou bijna je eten vergeten die bij je tafeltje geserveerd wordt!


Dit eet je bij happyhappyjoyjoy East

Het gaat allemaal in een aardige sneltreinvaart, iets waar wij even aan moeten wennen. Maar we konden gaan genieten van een food reis door Azië. Ons eerste gerecht was een welkomst gerechtje gekleurde kroepoek met vissaus. Al gauw daarbij verse springrolls met munt , wortel , gamba en pittige chilisaus. Zeker een aanrader met warm weer want de hete smaak van de saus zorgt ervoor dat je lichaam zijn temperatuur weer reguleert.


Genieten deden we echt bij de roze Boa bun met crispy chicken ( nr24) geserveerd met witte kool, yuzu mayonnaise ( yuzu :is een Citrusvrucht uit Japan die bekend staat om zijn aparte smaak . Het sap is minder scherp en frisser dan die van een gewone citroen .Het geeft de mayonaise een zoete smaak.)


Een tip van ons: neem er een frisse salade bij om een beetje te neutraliseren tussen de verschillende streetfood gerechten door. Wij kozen voor de papaya salade met pittige groente, wortel, tomaat, haricot verts, geroosterde pinda. Deze kun je natuurlijk ook sharen als het wat veel is , een perfect bijgerecht!


Omdat de roze bun zo bij ons in de smaak viel, kozen we nu voor de oranje variant de Bao Bun met Peking Duck (nr 23) die bestond uit:peking eend, hoisin, bosui, wasabi mayonnaise, om te watertanden zo lekker!! Deze hebben we dan ook tot onze favoriet van de avond benoemd 🙂 Mijn gezicht spreekt dan ook boekdelen.


Door ons enthousiasme, mochten we nog wat extra gerechtjes bestellen en door dit alles te sharen blijft het leuk en lekker om te ontdekken. Dit maal viel onze keus op de Dim Sum Woh Tip Xia ( nr 15) :gestoomde en gebakken dumpling met garnaal, Chinese bieslook , shiitake, ketjap-rawit saus ( peper met hete smaak bekend in de Indonesische en Thaise keuken). Qua structuur trekken deze meestal niet zo aan vanwege hun uiterlijk , maar kijk hier door heen en neem gewoon een hap van deze heerlijke bites,  je zult me zeker dankbaar zijn.


Ook een van onze favorieten de bekende Rendang (nr 62) een Indisch stoofpotje met in kokos gestoofd rundvlees, heerlijk mals met een curry, koriander en rode pepers, om je vingers bij af te likken!


Mijn partner koos voor de Hot & Spicy Shrimps (nr 50): grote gebakken garnalen, chili,knoflook en verse kruiden  Met daarbij jasmijnrijst (nr 92 ) Khao Hom Mali. Een goede keuze en zeker aan te raden als je van hete gerechten houdt.


Het dessert moet altijd wel een lekkere of gekke afsluiter zijn en laat dat nou in mijn ogen de Mango Bao zijn ( nr 100): gefrituurde mango bao, roomijs, gekarameliseerde noten.


En voor mijn partner de Vietnamese iced coffee & Daan Taat met gecondenseerde melk, custard cakejes (nr 102). Helaas iets te zoet voor mijn partner, maar dat is natuurlijk persoonlijk 😉


Deze hotspot kunnen wij weer afvinken en bestempelen we als geslaagd …en nu heerlijk met volle buikjes terug met de tram 😉 , tot de volgende keer!

ご挨拶 (groeten)

Vincent

  • Zeer goed bereikbaar met bus en tram 26.
  • Prachtige tuin met veel zitplaatsen.
  • Restaurant heeft veel ruimte met verschillende zithoeken.
  • Uitstekend geschikt voor grote groepen.
  • Takeaway via Ubereats.
  • Mogelijkheid kopen van merchandise.
  • Uitgebreide kaart met voor ieder wat wils.
  • Allergenen kaart aanwezig.
  • Buitenbar.
  • Eten wordt te snel achter elkaar opgediend
  • Had meer uitleg verwacht over het concept

Cijfers:    Prijs: €          Eten: 7.5       Service: 7.0      Decor: 8.5     Totaal:  7.7


Happy Happy Joy Joy - EAST
Oostelijke Handelskade 4
1019 BM Amsterdam
T: 020-3446 433
https://happyhappyjoyjoy.asia/

Er is ook een Happy Happy Joy Joy
West - Bilderdijkstraat 158 Bis, Amsterdam
South - Ceintuurbaan 256, Amsterdam

Voor deze review waren wij uitgenodigd door HappyHappyJoyJoy, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op de disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

  • Wat een prachtige lokatie En het eten ziet er heel goed en verzorgt uit

    Het verslag is zeer uitgebreid en goed over gebracht na de nieuwe klanten , Er is veel aandacht besteed aan het uivoerig verslag(compliment)

    • Dat zeker! Daarom plaatsen we hem ook hier op de blog want het is een aanrader! bedankt voor je reactie!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago