Print

Recept: Groene Smoothie met Kiwi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een groene smoothie als ontbijt of tussendoortje is een verantwoorde en gezonde keuze. Doordat je rauwe bladgroente consumeert gaan er geen voedingsstoffen verloren, zoals bij verhitting wel zou gebeuren. Deze groene smoothie met kiwi is dan ook zeker een aanrader in maanden met een ‘R’ er in, want het is een echte weerstandsbooster!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 glas 1x
  • Category: Smoothies
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kiwi
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el. notenpasta naar keuze
  • 1 tl fijngehakte gember
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 1 flinke hand groene bladgroenten (bijv. spinazie of veldsla)
  • 200 ml water
  • optioneel: scoop (vegan) eiwitpoeder
  • optioneel: hennepzaad of chiazaad, als topping

Instructions

  1. Snijd de kiwi doormidden en lepel deze uit. Pel de banaan, breek in stukken en stop samen in de blender. Voeg de notenpasta, gember en kaneel toe. 
  2. Voeg vervolgende de groene bladgroenten toe en druk een beetje aan. Giet hier het water overheen en blender het geheel tot een fijne smoothie. 
  3. Je kunt nu ook eventueel wat (vegan) eiwitpoeder toevoegen en er doorheen mixen. Schenk de groene smoothie met kiwi in een hoog glas, top eventueel af met hennepzaad of chiaazaad en drink (lees: kauw) deze direct op.

Enjoy en Powerup! Groetjes, Betty