Print

Croissant Wafel met Pistache Creme

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Volg de pistache trend en maak eens een croissant wafel met pistache creme. Een heel feestelijk ontbijt/lunch/tussendoortje of zelfs een gebakje van croissantdeeg en romige mascarpone creme met witte chocolade en pistachenoten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten.
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 koelvers blik XL croissantdeeg – voor 6 grote stuks
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. witte chocolade
  • 80 gr. pistache creme (of pistache pasta*)
  • 2 el. gepelde pistachenoten, ter decoratie
  • bakspray of olie, voor het wafelijzer

Extra:

  • Wafelijzer
  • keukenmixer met garde
  • spuitzakje + spuitmondje
  • spatel

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.  Rol het XL croissant deeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  2. Spray het wafelijzer in met bakspray en plaats twee ‘croissants’ in het ijzer. Sluit het wafelijzer en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot goudbruine croissant wafels. Haal de ‘croiffles’ uit het ijzer en laat op een bord afkoelen.
  3. Ondertussen smelt je de witte chocolade. Dit gaat het beste in de magnetron of au-bain marie.
  4. Stop de mascarpone in de mixerkom en klop vast een beetje los. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en laat 1 minuut draaien. Dan gaat de pistachecreme erbij

Eet smakelijk!

Notes

* Wat is het verschil tussen pistache pasta en pistache creme?

Pistache pasta bestaat namelijk volledig uit vermalen pistachenoten. Klik hier voor een recept beschrijving om zelf notenpasta maken. Wil je deze gebruiken dan kun je ervoor kiezen om de mascarpone bij stap 4. met 2 eetlepels poedersuiker los te kloppen en voor de rest het recept te volgen.

Want pistachecreme in een potje is een mengsel van pistachenoten, suiker, vaak ook melkpoeder etc. Het is  dus al een gezoete pistachecreme die regelmatig in patisserie wordt gebruikt. Ook heerlijk op brood, pannenkoeken etc.