Nederlanders zijn dol op cake! Het liefst zelfgebakken en voor elke gelegenheid een andere variatie cakerecept. Maar hoe kun je zelf cakebeslag maken?
Een standaard cake maak je in gelijke verhoudingen (1:1:1:1).
Dat wil zeggen: Standaard cakebeslag maken (vorm van 22 cm lang):
Hoe maak je het cakebeslag:
Veel succes! Groetjes, Betty
Voor een tulband gebruik ik een stuk meer cakebeslag omdat de tulbandvorm ook een grotere inhoud heeft:
Je ziet dus: je gebruikt 1 ei per 50 gram meel.
_____________________________________________________________________
En mocht je bijvoorbeeld geen zelfrijzend bakmeel in huis hebben, dan kun je het volgende doen: de vuistregel is: gebruik 1 theelepel bakpoeder per 100 gram bloem.
_____________________________________________________________________
Voor een gezonde of glutenvrije cake, kun je het bloem ook vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel of boekweitmeel. Amandelmeel is alleen een beetje ‘ vettig’ dus gebruik dan wat minder boter om te voorkomen dat de cake te ‘nat’ wordt.
(* of gebruik een 50/50 mengsel van amandelmeel en boekweitmeel.)
_____________________________________________________________________
Mocht je sowieso minder boter en/of eieren willen gebruiken in je recept voor cakebeslag maken, dan is dat ook mogelijk. Er moet dan wel wat extra vloeistof (bijvoorbeeld melk) worden toegevoegd, omdat de cake anders te droog wordt. Dit wordt ook wel een’ fijne cake’ genoemd:
_____________________________________________________________________
En uiteraard kun je ook diverse smaakmakers toevoegen tijdens het cakebeslag maken bijvoorbeeld:
Voeg 2 eetlepels cacaopoeder en 2 eetlepels fijngehakte purechocolade toe aan het beslag.
Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Roer door de andere helft 2 eetlepels cacaopoeder, en strijk dit bovenop het cakebeslag. Gebruik een mes om een paar lange strepen te trekken door het beslag.
Voeg 1 eetlepel citroenrasp (uit een potje) en/of 1 theelepel geraspte citroenschillen toe aan het beslag.
Voeg 3 eetlepels geroosterde pompoen puree + 1 eetlepel pumpkin spice kruiden aan het beslag.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/cakebeslag-maken/