Print

Recept: Bulletproof Koffie (keto)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bulletproof koffie wordt gedronken als onderdeel van intermittend fasting en een keto lifestyle! Hierbij draait het vooral om de hoge(re) inname van vetten en bulletproof koffie helpt daarbij.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minuten
  • Yield: 1 - 2 koppen 1x
  • Category: Koffie
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 grote kop zwarte koffie (ca 200250 ml)
  • 1 el  MCT olie
  • 12 tl (gras) boter
  • optioneel: KETO proof zoetmiddel

Extra:

  • Blender
  • of gebruik een hoge kan + staafmixer

Instructions

  1. Zet als eerste de koffie. Dit kan zijn snelfilterkoffie, of door gebruik te maken van een capsulemachine. Zolang je maar aan ca 200 ml koffie komt. (liever geen espresso)
  2. Ondertussen giet je de MCT olie in de blender. Schep hier tevens de boter bij.
  3. Overgiet het geheel met de hete koffie en blender in ca 30 seconden tot een romige en lichtgekleurde ‘latte’ koffie. 
  4. Schenk in je favoriete koffieglas en breng eventueel op smaak met een paar druppeltjes keto proof zoetmiddel (bijv. Good Good Vanilla of karamel). Serveer direct. 

Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de MCT olie ook vervangen door:

  • gewone kokosolie

Je kunt de (gras)boter ook vervangen door:

  • Ghee (geklaarde boter)
  • cacaoboter
  • notenboter (zoals amandel, cashew etc)

Nutrition