- Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep de biefstuk droog en bestrooi beide kanten met zout, maar slecht 1 kant met witte peper.
- Smelt de margarine of boter in de koekenpan op middelhoog vuur en laat volledig uit bruisen. Zodra het schuim wegtrekt en de margarine een beetje bruin begint te kleuren leg je de biefstuk in de pan.
- Houdt de biefstuk in beweging met een grote vleestang, schuif hem dus steeds een beetje rond in de pan en bak vervolgens op halfhoog vuur naar wens. Houdt 2 minuten per kant aan voor ‘rare’. Of 3 minuten per kant voor ‘medium rare’ en 4 minuten per kant voor ‘well done’.
- Haal de biefstukken uit de pan en leg op een bordje. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
- Laat de koekenpan op het vuur staan en voeg 2 eetlepels water toen aan de pan. Let op! Het vet zal gaan bruisen. Schraap met een houten lepel de eventuele aanbaksels los en laat de jus even rustig pruttelen. Roer er vervolgens de twee eetlepels sambal door en zet het vuur uit.
- Leg de biefstuk bali op een bord. Giet het vrij gekomen vocht van het bordje bij de jus, roer goed door en schenk het geheel over de biefstuk.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty