Print

Recept: BBQ Pizza met Pulled Jackfruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een Meatless Monday! En vandaag toveren we een van onze favoriete pizza’s om tot een waar barbecue recept! Deze BBQ pizza met pulled jackfruit is namelijk een waar feestje! Top hem af met mozzarella kaas, maiskorrels en stukjes ui en paprika! Barbecuesaus mag zeker niet ontbreken in dit recept!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 1 blik jonge jackfruit (550 gram)
  • 80 gram ketchup
  • 60 gram barbecue saus
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 halve rode ui, in dunne ringen
  • 1 halve rode paprika
  • 23 eetlepels mais korrels
  • 2 takjes verse tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven of barbecue voor op 220 graden (200 hete lucht)
  2. Giet het blik jackfruit af en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken. Trek de jackfruit uit elkaar met je vingers. Eventuele harde kernen plet je met de zijkant van een koksmes. Stop in een kommetje.
  3. Meng de ketchup met de barbecue saus en roer de helft van het mengsel door de jackfruit. Smeer de overige helft uit over de pizzabodems.
  4. Scheur de mozzarella aan stukken en verdeel over de pizzabodems. Beleg vervolgens met de ui en paprika. Rangschik daarna de BBQ pulled jackfruit hierover en top af met de mais korrels en wat verse tijm.
  5. Bak de pizza’s in de oven of op de barbecue (gebruik dan een pizzasteen) gedurende 15 minuten! Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty