Print

Recept: Zwarte Bonen Brownies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zwarte bonen brownies zijn glutenvrij en lekker vezelrijk. Een heerlijk gezond tussendoortje en voor elk moment van de dag!

Ingredients

Scale
  • 250 gram zwarte bonen (uitlek gewicht)
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 eieren
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels amandelmelk
  • het merg van 1 vanillepeul
  • 200 g pure vegan chocolade
  • 4 flinke eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 100 g walnoten
  • snuf salt flakes

Instructions

  1. Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C (165 hete lucht).
  2. Stop de zwarte bonen in een bolzeef, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken.
  3. Smelt in een pannetje op laag vuur 100 gram chocolade met 2 flinke eetlepels kokosolie. Meng goed door elkaar en laat iets afkoelen.
  4. Doe de bonen in de keukenmachine, samen met de kokosbloesemsuiker en kaneel en maal ze fijn. Voeg geleidelijk de eieren en de rozijnen toe en mix alles tot een fijne massa.
  5.  Schenk het bonenmengsel bij de gesmolten chocolade en voeg het zout, amandelmelk en de vanille toe.
  6. Schep voorzichtig wat grof gehakte walnoten door je beslag, maar leg enkele walnoten apart om straks als decoratie te gebruiken.
  7. Schenk het beslag voorzichtig in de vorm en plaats die ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
  8. Terwijl de brownies in de oven staan, ga je aan de slag met een chocoladetopping die áltijd lukt!
  9. Smelt 2 flinke eetlepels kokosolie met 100 g pure chocolade. Voeg voor een extra cacaoboost eventueel nog 1 el rauwe cacaopoeder toe. Smelt alles op laag vuur tot een donkere chocoladesaus. Blijf goed roeren!
  10. Schenk de saus over de brownies terwijl ze nog in de vorm zitten. Decoreer met de walnoten en grof zeezout. En laat minstens 1 uur afkoelen op het aanrecht. Snijd in blokken en .

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze afgekoelde zwarte bonen brownies het beste bewaren, in een afgesloten bak, in de koelkast.