Zoete rijstepap is makkelijk om te maken maar tevens een lekker goedkoop ontbijt. Niet alleen in Nederland is het een bekend gerecht, maar ook in andere delen van de wereld is het een vullend gerecht om de dag mee te beginnen. Dit is in ieder geval het basis recept voor zelf zoete rijstepap maken en ik geef je er tevens nog een paar mooie variaties bij.
Toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Variatie recepten:
In Noord Afrika en het Midden-Oosten is deze rijstepap ook populair als ontbijt en wordt Roz Bel Laban of Ros bil laban genoemd. Naast vanille en suiker worden daar ook vaak nog kaneel of nootmuskaat aan toegevoegd. Een theelepeltje rozenwater of oranjebloesem water door je gare rijstepap heen roeren zijn ook typische smaakmakers in Arabisch sprekende landen. Maak de rijstepap lekker luxe door er rozijntjes of nootjes (amandelen of pistache) bovenop te serveren voor extra bite, smaak en crunch. TIP: probeer ook eens deze Turkse rijstpudding genaamd Sütlaç
Find it online: https://bettyskitchen.nl/zoete-rijstepap-ontbijt-maken/