- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Vet een ruime ovenschaal of ovenvaste koekenpan in met wat olie.
- Schil de zoete aardappels. Gebruik vervolgens een mandoline (of foodprocessor met ‘plakjes’ rasp) om dunne ronde plakjes van 2 mm dikte te snijden van de aardappels.
- Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Schuif in het midden van de oven en bak de zoete aardappelplakjes gedurende 40 minuten voor.
- Ondertussen pel je de knoflook en pers deze uit. Ris de kruiden van de takjes en hak fijn.
- Verwarm in een klein steelpannetje 3 el water, verkruimeld bouillon blokje, knoflook en kruiden. Zet daarna het vuur lager en en schenk de kookroom erbij. Hou gedurende 2-3 minuten net niet tegen de kook aan. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
- Haal de ovenschaal of pan uit de oven, verwijder de folie en schenk hier het (afgekoelde) roommengsel overheen. Probeer zoveel mogelijk te verdelen. Tot slot bestrooi je het geheel met de geraspte kaas.
- Schuif daarna de schaal weer terug in de oven, zonder folie dus, en bak nog een extra 20 minuten af. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty