Sambal oelek is een basis recept voor sambal uit de vijzel. Deze fijne peper pasta is een beetje zoutig van smaak en is een basisingredient voor heel veel Indonesische gerechten. De hartige gebakken sambal goreng en zoete sambal manis (of sambal ketjap) is een lekker bijgerecht voor over veel gerechten. Het voegt namelijk pit en tevens een zoetje en zuurtje toe. Dit zijn heerlijke bijgerechten die niet mogen ontbreken op je Indonesische rijsttafel.
Voor de sambal oelek (sambal ulek)
_________________
Voor de gebakken sambal (sambal goreng)
_________________
Voor de zoete sambal (sambal manis):
(* in plaats van tamarinde kun je ook granaatappel melasse of citroensap gebruiken)
__________________
Gevijzelde Sambal Oelek (sambal ulek) maken:
__________________
Gebakken sambal (sambal goreng) maken:
__________________
Zoete gebakken sambal (sambal manis of sambal kecap) maken:
__________________
Find it online: https://bettyskitchen.nl/zelf-sambal-maken-oelek-manis-etc/