Print

Zelf Naanbrood maken (video)

recept voor zelf naanbrood maken © bettyskitchen.nl

Zelf naanbrood maken is niet moeilijk! In de basis heb je bloem, gist en yoghurt nodig en je maakt deze indiase platbroden lekker makkelijk in de koekenpan!

Scale

Ingredients

Topping:

Extra:

Instructions

  1. Stop het gist en suiker in een kommetje en schenk hier het warme water bij. Laat 10 minuten staan, totdat het begint te schuimen.
  2. Doe de bloem in een ruime kom of staande mixer met deeghaak en schep hier de yoghurt, ghee en gistmengsel bij. Kneed dit met de mixer in 6 minuten minuten tot een zacht deeg. Voeg halverwege het kneden het zout toe.
  3. Neem een ruime kom en vet deze in met wat olie. Schep het zacht deeg uit de mixer in de geoliede kom en bedek het deeg rondom met de olie.  en doe er een beetje olie in. Dek de kom af met een vochtige theedoek of huishoudfolie en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  4. Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt.
  5. Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter. Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
  6. Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
  7. Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
  8. Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!