Print

Recept: Zelf hazelnootpasta maken (Nutella)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga eens lekker zelf hazelnootpasta maken. Laat de Nutella voor lief want dit recept bevat geen geraffineerde suikers en palmolie. Maar wel lekker puur natuur en dus veeeel hazelnoten. Daarbij een goede portie chocolade en een snufje vanille. Wat wil je nog meer?!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 175 gram (blanke) hazelnoten*
  • 60 gram melk chocolade
  • 40 gram pure chocolade
  • 12 el melkpoeder (optioneel)
  • 1 el cacao poeder
  • ½ tl vanille extract

Extra:

  • foodprocessor
  • siliconen spatel
  • (schone theedoek)
  • steriele jampot met deksel of weckpot

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier de hazelnoten over uit. Bak de noten gedurende 10-12 minuten in de oven.
  2. Hebben jouw hazelnoten nog een * ‘bruin’ velletje? Stop ze dan direct uit de oven in de theedoek, vouw deze dicht en rol met je handen de velletjes los. 
  3. Stop de blanke hazelnoten in de foodprocessor en maal gedurende 5 minuten fijn. Tussentijds duw je de notenpasta met de spatel naar beneden in de mixerkom.
  4. Ondertussen hak je de melkchocolade en de pure chocolade in stukken en smelt deze au bain marie, of in een steelpannetje op de laagste inductie stand, of simpelweg per 30 seconden in de magnetron.
  5. Voeg de gesmolten chocolade, melkpoeder, cacaopoeder en vanille toe aan de foodprocessor en mix het geheel nog een extra 5 minuten tot een zachte, vloeibare hazelnootpasta.
  6. Schep de Nutella in de pot en laat minstens 1 uur goed afkoelen voor je de deksel er op draait. Door het koelen zal de hazelnootpasta ook een beetje uitharden. Je kunt hem eigenlijk direct hierna gebruiken en smeren op brood etc. Maar na een nachtje, afgesloten, in de voorraadkast is hij de volgende ochtend pas echt klaar en echt smeerbaar geworden.

Enjoy! Groetjes, Betty

Notes

Mocht je de homemade nutella nog te zacht van textuur vinden? No worries, zet de hem dan een nachtje in de koelkast zodat de chocolade wat meer kan uitharden. Het zal nog steeds smeerbaar zijn maar gewoon echt iets steviger.  De pot in de koelkast bewaren kan en mag natuurlijk ook.

OOK LEKKER: maak dit recept ook eens met 100 gram witte chocolade in plaats van melk&pure chocolade voor een lichtbruine Nutella.