In Italie heeft men de pizza met tomatensaus. In de Elzas heeft men een heel dunne flammkuchen die besmeert wordt met creme fraiche! Deze plaattaart is een favoriet van velen en maakte de afgelopen jaren ook regelmatig een verschijning op foodfestivals. De flammkuchen wordt namelijk in stukken gesneden is daardoor ideaal om te delen! Hieronder tevens het recept voor de klassieke flammkuchen met magere spekreepjes en ui!
Voor 2 grote flammkuchen deeg:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Flammkuchen met Spek & Ui maken:
Dat is toch wel de meest klassieke Duitse flammkuchen om te maken. Hieronder de benodigdheden om 1x flammkuchen deeg af te toppen. Dit zijn tevens dezelfde hoeveelheden als je een kant-en-klaar koelvers flammkuchen deeg (24x40cm of 260 gram) bij de supermarkt haalt.
Toppings voor 1 klassieke flammkuchen met spek & ui
Find it online: https://bettyskitchen.nl/zelf-flammkuchen-deeg-maken/