Print

Recept: Zeewier Pasta met Pittige Kip en Broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat zeewier een gezond, vezelrijk en glutenvrij alternatief voor pasta is? Maak er bijvoorbeeld dit recept voor zeewier pasta met pittige kip en broccoli van en proef het zelf eens!

Ingredients

Scale

  • 40 gram Seamore zeewierpasta
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 el. soja saus
  • 12 tl. sambal
  • 350 gram broccoli roosjes
  • slagroom of kookroom
  • olie om mee te wokken

Instructions

  1. Week de zeewierpasta (of breng aan de kook) volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de kipfilet in stukken en doe in een kom. Pel de sjalotjes en knoflook en hak deze fijn. Meng samen met de sojasaus en sambal door de kipfilet. Zet apart.
  3. Snijd eventuele broccoli roosjes in kleinere stukken. Breng de broccoli in ruim kokend water, met een snufje zout aan de kook, gedurende 12 minuten, en giet daarna af.  Mocht je een stoominzet hebben, dan kun je de broccoli zelfs beter gaar stomen want dan blijven er meer vitamines behouden.
  4. Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de kip rondom aan en gaar. Breng op smaak met zout & beetje peper. Zodra de kip gaar is,  voeg je afgegoten zeewierpasta toe en giet een scheutje room in de wok. Roerbak nog even goed door en serveer de zeewierpasta met kip in een diep bord. Serveer hier de broccoli bij.

Eet smakelijk!