Print

Recept: witlof uit de oven met ham, kaas en ei:

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 from 9 reviews

Op deze manier lust iedereen wel een stukje witlof! Een glutenvrij en koolhydraat arm gerecht voor witlof uit de oven met ham, kaas en ei. Het zoutige van de ham en het zachte van de ei combineren perfect met de vaak wat bittere witlof! Dit is een ovenschotel die snel en makkelijk te bereiden is!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakken (achter)ham
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 groot ei (L)
  • 50 gr geraspte (Belegen) kaas
  • Peper & zout

Instructions

  1. Maak de witlof schoon, (steek de harde kern uit) en kook in een ruime pan water met zout. Laat gedurende 10-15 minuten koken en giet daarna af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  3. Omwikkel de witlof me een plak ham en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
  4. Klop in een kommetje het ei los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en (weinig) zout. Roer hier vervolgens de geraspte kaas doorheen en giet dit mengsel over de witlof heen. Schuif de schaal een beetje heen en weer om het mengsel goed de verdelen.
  5. Plaats de schaal in de oven en bak de witlof af gedurende 25 minuten. Serveer de witlof uit de oven met ham, kaas en ei direct.

Eet smakelijk! Groetjes Betty