- Begin met het bereiden van de rijst. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het bereiden wat afkoelen.
- Snij de halloumi in plakken van ongeveer 0.5 cm. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de halloumi aan beide kanten. Gebruik niet teveel olijfolie want er komt waarschijnlijk ook nog wat vocht uit de halloumi en dan wordt het te nat.
- Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster daarin de cashewnoten lichtbruin. Voeg naar smaak wat zout en (chili)peper toe. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
- Snij de bleekselderij, paprika en gedroogde abrikozen fijn. Stop dit alvast in de kom en zet apart.
- Meng de Griekse yoghurt met het uitgeperste teentje knoflook, de extra vierge olijfolie en een snuf zout en peper naar smaak. Knip of snij de verse koriander fijn en roer dit er ook doorheen.
- Zodra de rijst wat afgekoeld is roer je de yoghurt erdoorheen. Voeg het mengsel toe aan de kom met de groenten en voeg ook de cashewnoten toe. Serveer de wilde rijstsalade met de gegrilde halloumi erbovenop.
Bewaartip: je kunt dit gerecht lauwwarm of koud eten. Als je over hebt bewaar het dan vooral voor de lunch de dag erna!