Print

Recept: Vietnamese Dipsaus (Nuoc Cham)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is het recept voor die bekende Vietnamese dipsaus voor o.a. loempia’s. De basis voor Nuoc Cham is vissaus maar met een zuurtje van limoen met zoet als tegenhangers. Op smaak gebracht met chilipeper en knoflook en te herkennen aan de stukjes wortel in de saus. Lekker bij zowel de lichte rijstvel loempias als de gefrituurde springrolls!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 kommetje - ca 200 ml 1x
  • Category: dips, sauzen etc
  • Cuisine: Vietnamese keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 el water
  • 3 el vissaus
  • 3 el suiker
  • 1 limoen
  • 1 ½ tl rijst azijn
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl fijngehakte rode peper
  • 1 tl chili olie (optioneel)*
  • wortel, julienne gesneden

Instructions

  1. Stop het water, vissaus en suiker in een kommetje. Pers de limoen uit en hopelijk heb je dan 2 el limoensap (per limoen). Giet het limoensap erbij in het kommetje, samen met de rijst azijn. Roer het geheel goed door elkaar tot de suiker oplost.
  2. Voeg nu tevens de knoflook, rode peper en eventueel chili olie toe en roer goed door de dipsaus.
  3. Voor het serveren voeg je nog wat julienne reepjes wortel toe en serveer de Nuoc Cham direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Geef je Nuoc Cham saus nog meer pit en diepgang door een theelepeltje rode peper olie toe te voegen! Deze kun je heel eenvoudig zelf maken en anders heeft bijv. Lee Kum Kee een heel prettige Chiu Chow Chili-olie in het assortiment zitten. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast na opening.