Print

Recept: Vegan Rendang met Jackfruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Jackfruit is HOT! Wij maakten dan ook een vegan rendang met jackfruit en paarse atjar! Heerlijk als vegetarische of vegan maaltijd!

  • Author: Afgeleid van Fairtradeoriginal.nl
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 75 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: vegetarisch
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 2 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 theelepels komijn
  • 1 zakje Fairtrade Original Rendang Boemboe
  • 2 stengels citroengras
  • 80 gram kastanje champignons, in fijne stukjes gehakt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis

Voor de atjar:

  • kwart rode kool, fijngesneden
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 40 gram suike
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Voor erbij:

  • 250 gram (zilvervlies)rijst
  • handje geraspte kokos

Instructions

  1. Giet de jackfruit af in een vergiet, spoel goed af onder de kraan en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de komijn, Rendang boemboe en citroengras toe en bak een paar minuten op laag vuur om alle smaken los te laten komen.
  3. Voeg de jackfruit, champignons en kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan, verlaag daarna het vuur en laat de vegan rendang een uur op laag vuur door pruttelen.
  4. Ondertussen maak je de snelle atjar van rode kool. Zet daarna apart om in te trekken.
  5. Zet hierna een pan water op om de zilvervliesrijst te koken. Check de verpakking voor de juiste bereidingstijd.
  6. Verwijder na 30 minuten de deksel van de braadpan, breng de rendang op smaak met de sojasaus en ketjap manis en laat zachtjes inkoken gedurende de rest van de kooktijd. 
  7. Giet de rijst af en laat eventueel droogstomen in de pan (zie bereidingswijze). Schep hier de vegan rendang van Jackfruit overheen, bestrooi het geheel met geraspte kokos en serveer de paarse atjar erbij.

Selamat Makan! (= eet smakelijk) Groetjes, Betty